به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا جمیع با بیان این مطلب افزود: در راستای اجرای طرح پهنه بندی اراضی معدنی استان 16 پهنه معدنی به وسعت 18 هزار و 874 هکتار از اراضی استان به عنوان اراضی دارای مزیت بالای معدنی شناسایی شده است.
وی ادامه داد: بر اساس این طرح فرآیند اکتشاف محدودههای معدنی فلزی با ارزش، توسط دولت از طریق مزایده عمومی به شرکتهای دارای توان تخصصی بالا واگذار می شود.
جمیع با بیان اینکه هم اکنون نقشه برداری های این معادن در استان انجام شده است، افزود: این مناطق به نفع دولت شناسایی شده و كاوش و پی جویی و مطالعات ذخایر معدنی استان در این مناطق به بخش خصوصی واگذار و برای توسعه اقتصادی استان بهره برداری خواهد شد.
وی ادامه داد: پهنه های معدنی تمامی شهرستانهای استان را شامل می شود ولی در شهرستانهای وسیعتر دو پهنه و شهرستانهای کوچکتر یک پهنه مشخص شده است.
وی با بیان اینکه وسعت هر پهنه معدنی در محدوده كوچك بین هزار و تا دو هزار كیلومتر است، بیان کرد: سایر مناطق که در این پهنه قرار نگرفتنه اند مناطق آزاد هستند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: اشخاص حقیقی وحقوقی واجد شرایط از 20 شهریور ماه جاری با اکتشاف در این مناطق می توانند نسبت به ثبت ،بهره برداری و سرمایه گذاری اقدام کنند.
جمیع افزود: در صورتی که معدن بخش خصوصی در معادن پهنه بندی شده قرار گرفته باشد، این افراد مجاز به ادامه فعالیت هستند اما در صورت ابطال پروانه بهره برداری پروانه این شخص برای شخص دیگری صادر نخواهد شد.
وی طلا، آهن، سرب، نقره، تیتان، روی و... را از جمله مواد معدنی شناسایی شده در این مناطق عنوان کرد و گفت: هم اکنون 332 پروانه بهره برداری معدن در استان وجود دارد.
به گفته وی حدود 1.5 درصد از مساحت استان به عنوان معدن بهره برداری می شود.
نظر شما